Combisystem

Oprema za spaljivanje serije COMBISYSTEM statičke su pirolitičke peći dizajnirane za toplinsko uništavanje različitih materijala, prvenstveno bolničkog otpada i industrijskog otpada u manjim količinama.
Peći su tako korisne u industriji, bolnicama, kampovima, hotelima, trgovačkim centrima i slično.
Jednostavne su za upotrebu, lako ugradive i pokreću se bez poteškoća; ove peći mogu riješiti brojne probleme u skladu s važećim zakonodavstvom o zbrinjavanju otpada.
Na zahtjev se mogu isporučiti s izmjenjivačem topline za proizvodnju tople vode od 90 °C.
COMBISYSTEM se isporučuje u paketu i zahtijeva samo jednostavne građevinske radove.

Description

Peći serije COMBISYSTEM sastoje se od dvije komore: u primarnoj komori otpadne tvari izgaraju u odsustvu zraka; u sekundarnoj komori, gdje postoji visoka radna temperatura i dovoljan volumen koji osigurava da se dimovi zadržavaju najmanje 1 sekundu, nusproizvodi rasplinjavanja se zatim pomiješaju s dovoljno zraka kako bi se zajamčila potpuna oksidacija.
U ovoj vrsti peći, izgaranje se može podijeliti u dvije jasno definirane faze:

 • Prva faza odvija se unutar primarne komore za izgaranje, gdje se različiti dijelovi otpada razlažu isparavanjem i rasplinjavanjem, stvarajući tako smjesu zapaljivih plinova velikog toplinskog kapaciteta. Ova početna faza postupka mora se odvijati s nedostatkom zraka, tako da stvarno izgaranje što je više moguće neće biti potpuno.
 • Druga faza sastoji se u tome da se gore opisana plinovita smjesa prenosi u sekundarnu komoru za izgaranje gdje, zahvaljujući stalnom protoku zraka u turbulentnom kretanju uzrokovanom jednim pomoćnim plamenikom koji održava temperaturu od oko 850 °C – 900 °C (prema lokalnom važećem pravilniku), zapaljivi plinovi nastali destilacijom otpada u potpunosti izgaraju.

Ovaj dvofazni postupak znatno ograničava ispuštanje zagađujućih plinova. Budući da jedino moguće mjesto na kojem se talože krute tvari (u primarnoj komori) radi u substehiometrijskim uvjetima i pri niskim turbulencijama u radnim uvjetima, s plinovima će se emitirati samo izuzetno mala količina pepela.
Na ovu spalionicu se može na zahtjev ugraditi hidraulični automatski punjač.
Također, ove spalionice mogu se na zahtjev upotpuniti odgovarajućim sustavima za povrat topline za proizvodnju tople vode za korisnike do troškova oporabe.

Ekonomske i praktične prednosti koje se mogu postići uporabom peći serije COMBISYSTEM mogu se sažeti kako slijedi:

 1. Čist i higijenski ambijent: primarna komora peći može se puniti dok se potpuno ne napuni, što znači da djeluje i kao talog za materijale koji se spaljuju.
 2. Manje ručnog rada: ograničen je na punjenje materijala za spaljivanje i uklanjanje otpadnog pepela.
 3. Jednostavno upravljanje: jednom kad je spaljivanje započelo, ciklus spaljivanja nastavit će se potpuno automatski i peć se ne smije ponovno otvarati sve dok se ne završi hlađenje, kako bi se uklonio pepeo.
  To znači da je potrebno znatno manje osoblja nego kod tradicionalnih diskontinuiranih peći.
 4. Ove su peći jednostavne i sigurne za upotrebu budući da se brojne korisne komande izvode potpuno automatizirano tijekom cijelog ciklusa spaljivanja, pa njima može upravljati i nestručno osoblje.
 5. Neposredna okolina peći uživa u poboljšanoj čistoći i higijenskim uvjetima budući da izgaranje ne zahtijeva kontrolu, a svi otvori na primarnoj komori dobro su zatvoreni.
 6. Održavanje je svedeno na minimum, budući da unutar komore za izgaranje nema pokretnih dijelova. Čak je i mlaznice koje se koriste za upuhivanje zraka u primarnu komoru lako pregledati izvan komore, što olakšava čišćenje čak i kada se peć koristi.
  Postupak spaljivanja u potpunosti je automatiziran i faze ciklusa se mogu programirati na početku ciklusa u skladu s karakteristikama otpada za uništavanje.

Tehničke karakteristike

combisystem - tehničke karakteristike